Ordet

Ordet

 

”Tro er fast tillid til det, der håbes på, overbevisning om det, der ikke ses.

Hebr. 11 v.1

På en bilferie til Østrig for nogle år siden, havde vi lejet en hytte med en fantastisk udsigt til både skove, bjerge og dale.

På toppen af bjergkæden på den anden side af dalen, var der rejst et kors, som man ofte møder det i Alperne.

En aften jeg stod på altanen, var det rigtig mørkt, ingen lys, ingen måneskin, alt var sort, og jeg kunne ikke se bjergkæden med korset - det var skjult i mørket. Jeg kunne ikke se korset nu, men jeg vidste det stod der, mørket kunne ikke fjerne korset.

Jeg tror vi alle kan opleve perioder i vort liv, hvor det kan føles mørkt omkring os. Vi kan møde sygdom, sorg og anfægtelser - vi kan blive trætte og modløse, men uanset hvilken situation vi er, eller kommer i, må vi holde fast ved Guds ords løfter til os – at også i mørket vil Han være vores hjælper, han vil ikke slippe eller forlade os.

Jesu død gælder – også når mørket kan sænke sig over os - vi er ikke glemt af Ham.

Da jeg stod der på altanen i mørket og spejdede efter korset kunne jeg ikke se det, men jeg vidste at når det igen blev lyst, så var korset der stadig, det var jeg overbevist om.

Det blev en lille prædiken for mig - om det at tro.

”Tro er fast tillid til det, der håbes på, overbevisning om det, der ikke ses”

Derfor er det så vigtigt for os og vor tro, at vi igen og igen bliver mindet om Jesu ufattelige kærlighed til os, da han ved sin død, sonede min skyld over for Gud.

Guds ord vil styrke og opmuntre os til at rette vort blik mod Ham og finde hvile ved Jesu kors, også i de perioder i vort liv som synes mørke.

”Ved dit kors i håb og tro

vil jeg vente, våge,

til det gyldne morgenskær

spreder nattens tåge”

Fanny Crosby 1869

 

Andagten er denne gang skrevet af

Bent Andersen

fra Klubblad nr.15 -November 2017